Wycieczka dydaktyczna Drukuj
środa, 18 kwietnia 2018 19:09

17 kwietnia uczniowie klasy I i II Technikum Hotelarstwa oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wybrali się na wycieczkę do Szczecina w celu zwiedzenia popularnego Hotelu Radisson.

Po przyjeździe na miejsce oraz miłym powitaniu przez obsługę hotelu uczniowie podzielili się na dwie grupy w zależności od tego, na jakim profilu się uczą. Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych zwiedziło hotelową kuchnię wraz z całym zapleczem gastronomicznym, poznając dzięki temu zasady funkcjonowania gastronomii w obiekcie hotelarskim. Natomiast uczniowie Technikum Hotelarstwa mieli okazję zapoznać się z wyglądem i możliwościami sal konferencyjnych i bankietowych, jakie oferuje Hotel Radisson. Oprócz tego obejrzeli apartamenty oraz pokoje o różnych standardach, które Radisson ma w ofercie dla swoich klientów, wysłuchując przy tym informacji i ciekawostek opowiadanych przez pracownika hotelu.

Wycieczka była ciekawym doświadczeniem, dzięki czemu wszyscy wrócili z niej zadowoleni. Hotel Radisson jest jednym z obiektów hotelarskich, w których uczniowie Technikum Hotelarstwa i Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbywają praktyki zawodowe, dlatego też wyjazd był możliwością bliższego zapoznania się z hotelem przez uczniów, którzy odbywać będą w nim praktykę zawodową.

 

Patryk Onoszko

Poprawiony: środa, 18 kwietnia 2018 19:18