Galeria
Egzaminy
Warsztaty kulinarne dla gimnazjalistów |
Wpisany przez Redaktor_M | |||
środa, 24 maja 2017 10:56 | |||
17 maja 2017 roku w naszej szkole odbyły się WARSZTATY KULINARNE, w których uczestniczyły uczennice gimnazjum ZS w Redle: Agnieszka Pańczyk, Natalia Wołoszyn, Klaudia Piórkowska, Magdalena Kosobucka, Monika Charchut i Wiktoria Filipiak wraz z opiekunem p. Renatą Brych- Gruszą. Warsztaty te zostały zorganizowane dla zwycięzców głównej nagrody w II Międzyszkolnym Dniu Zawodowca, który odbył się w naszej szkole w marcu br. Warsztaty kulinarne pt. Polędwiczki bastowane przeprowadził były uczeń naszej szkoły p. Rafał Durka Szef Kuchni Restauracji Arté Hotelu Diune w Kołobrzegu. Uczestnicy warsztatów sporządzali polędwiczki wieprzowe bastowane, blanszowane warzywa, sos tymiankowy i sałatkę z zielonych szparagów Grupą gimnazjalistek opiekowały się w czasie pokazu i warsztatów uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Dorota Hrybowicz, Karolina Wilczyńska, Kornelia Marchewka, Karolina Szefer, Agata Staudt i Patrycja Piasecka. Uczestniczki warsztatów ze szkoły gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej miały okazję do wymiany doświadczen i degustacji przygotowanych przez siebie potraw. Młodzież zainspirowana przez szefa kuchni została przygotowana na kolejne wyzwania kulinarne. Warsztaty okazały się kolejną szansą na podnoszenie kwalifikacji zawodowych uczniów klasy III TZiUG. W naszej szkole zostały one zorganizowane przez nauczycieli gastronomicznych przedmiotów zawodowych - p. Magdalenę Stępnik, Hannę Zielińską i Izabelę Żuchowską.
|
|||
Poprawiony: poniedziałek, 03 lipca 2017 12:57 |